Blaffer Art Museum renovation now complete
 
The Division of Administration and Finance Facilities Planning and Construction is proud to announce the completion of a transformative renovation of Blaffer Art Museum designed by WORK ac. Addressing issues of visibility, accessibility and circulation, the design emphasizes openness and connectivity through an expansion to the north side that houses a new welcoming entrance, and an expansive, visually dramatic staircase connecting the first and second floors. The museum will still be accessible from the Fine Arts Courtyard, where an inviting courtyard lounge has been created as a social gathering space for students and visitors. Both entrances are connected by an open reception and greeting area. The galleries also have undergone major renovation, including new floors, walls, ceilings, and a new art lighting system. The reconfiguration of the space allowed for the addition on the second floor of a media gallery to house the museumís public programs and an artist studio dedicated to the museumís many educational initiatives. Infrastructural improvements include new HVAC and electrical systems, state-of-the-art audio/visual capabilities and new security and fire suppression systems.